10 daagse

Mirjam Schild

Joost van den Heuvel Rijnders

door

Locatie

,

€795

10 daagse

Vertrouwd raken met de innerlijke natuur

Mediteren is met aandacht kijken naar de stroom van fysieke en mentale ervaringen. Zo ontstaat inzicht in de natuur van het mens-zijn. Dit zorgt ervoor dat we vertrouwd raken met de aard van de ervaring, kunnen meebewegen met de manier waarop het leven zich ontvouwt en innerlijke vrede en vreugde ervaren met wat is

We strijken tien dagen neer in Savita, een prachtige meditatieplek in het groene en heuvelachtige Winterberg. Het is twee uur rijden vanaf Nijmegen en Enschede.
In deze omgeving is de verstilling direct voelbaar, vanaf het moment van aankomen.

Tijdens de retraite oefenen we “receptief gewaarzijn” (mindfulness); met een milde en open blik ontvankelijk kijken naar wat zich voordoet. We volgen een schema met (begeleide) zit – en loopmeditaties. Verder bestaat het programma uit dhamma-instructies, dhammavoordrachten, persoonlijke gesprekken en eenvoudige bewegingsoefeningen met aandacht. Er is de mogelijkheid in de natuur te mediteren, en om er na de maaltijden te wandelen. De natuur nodigt uit nog verder te ontspannen en te verstillen. Bovendien kan zo het besef groeien deel uit te maken van een groter geheel.

Aanvang:
Woensdag, 3 Juli, 2024
Starttijd: 16:00 uur
Eind: Zaterdag, 13 Juli, 2024
Eindtijd: 13:30 uur
Plaats: Winterberg (Duitsland)

Kosten voor verblijf op een eenpersoonskamer met eigen sanitair: 775 euro.
Begeleiding is op basis van een donatie (dana). Voor aanvang wordt er nog een mail gestuurd met informatie over dana.

Je schrijft je in via dit aanmeldingsformulier: https://forms.gle/33QpWy9W1JUGBGqz7
Daarna ontvang je bevestiging via de mail.